Paratoner Fonksiyonları

10.03.2020

Paratoner Fonksiyonları

Gökyüzündeki bulutlarda bulunan elektrik yükünün aniden yer küreye isabet etmesine yıldırım adı verilmektedir. Yıldırım düşmesi çok yüksek bir enerji akımının anlık olarak temas ettiği yüzeyeye aktarmasıyla gerçekleşir. Bu enerji o kadar yüksektir ki yangın çıkarta bilir düştüğü yerin çevresindeki belirli bir alandaki canlı cansız her şeye zarar verebilir.

Paratoner bu yüksek gerilimli elektrik akımını zararsız bir şekilde havada yakalayarak toprağa iletmesini sağlayan son derece hayati bir araçtır.

Ankara Paratoner

Ankara'da çok sayıdan yıldırımdan korunma sistemleri satan firma olsada bunun uygulamasını yapmamaktadırlar. Loft Enerji A.Ş. paratoner sayışı ve montajında uzun yıllara dayanan tecrübesi ve alanında uzman mühendisleri ile hizmet vermektedir. Paratoner kurulduğu yer, yükseklik, kullanılan paratonerin türüne göre farklı koruma alanları sağlar.

Paratoner Fiyatları

Paratoner fiyatları kullanım alanı ve malzemeye göre değişiklik gösterir. Koruma alanı konik bir biçimde yukarıdan aşağıya inen paratonerler, yıldırım düşmelerine karşı en etkili savunma araçlarıdır.

Etiketler